Staartriem

Een staartriem gebruik je als het zadel verschuift tijdens het paardrijden.

Bij een paard met een normale schoft zal het zadel beter blijven liggen

zelfs bij het springen of afdalen. Bij een paard met bijna geen schoft zal

je vaker een staartriem gebruiken.

Het gebruik van een staartriem is eenvoudig als je al een d - ring aan de achterkant van het zadel hebt zitten kun je hem daar aan bevestigen en daarna om de staart van je paard of pony. Ook kun je een staartriem vast maken aan de onderkant van het zadel doormiddel van een T-stuk die je kan vast maken tussen de kussens van het zadel.

Staartriemen zorgen er dus voor dat het zadel stil blijft liggen op de rug van het paard. Daarmee voorkom je dat het zadel schuurplekken of drukplekken veroorzaakt bij je paard of pony. Ze zijn gemaakt van leder en vaak in de kleur zwart of bruin te krijgen.

De gespen van de staartriem zijn meestal van rvs. Past de staartriem niet helemaal dan zouden er ook extra gaatjes in de voor en achterzijde waar de gespen zich bevinden bij geprikt kunnen worden, om hem pas te maken aan de lengte die jij wenst.

De gaatjes in de staartriem zijn makkelijk in het leder te prikken met een gaatjes tang.

Zorg er altijd voor dat je de staartriem na gebruik goed schoon maakt. Wil jij gebruik gaan maken van een staartriem bij jou paard of pony maar heb je nog vragen stel ze dan gerust via info@ruiterhart.nl

Staartriem paard of pony

Geen producten beschikbaar.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.