Voltige

Voltige wat is dat precies?

Voltige zijn eigenlijk gymnastiekoefeningen boven op een paard of pony.

Dit is een unieke manier om balans en een onafhankelijke zit te verkrijgen

in het zadel of juist zonder zadel.

Wat je nodig heb om met voltige te beginnen?

Allereerst een paard of pony die goed en rustig loopt op de volte.

U begrijpt dat wanneer u een oefening aan de zijkant of bovenop het paard uitoefent, dat het paard er niet vandoor moet gaan omdat hij even niet bij de les is.

Als er een geschikt paard is voor de voltige, en aan een lange longeerlijn van 9 meter loopt met een voltigesingel.

De voltigesingel is er in verschillende soorten zoals een voltige singel met 1 of met 2 handvatten.

Aan de hand waar u de voltige singel voor gebruikt kunt u de keuze maken, een voltigesingel met een handvat, wat vaak ook gebruikt wordt voor mensen die rijden zonder zadel spannend vinden en extra zekerheid nodig hebben, of juist een voltige singel met twee handvatten voor grip aan elke kant van het paard.

Het is belangrijk dat de voltige singel goed past om schuurplekken en erger te voorkomen, mocht er toch een schuurplek ontstaan kunt u het beste Ballistol gebruiken. Zorg ervoor dat de schoft vrij ligt en er een voltige dek of een longeerdek onder de voltige singel ligt.

Voltigeren wordt gedaan op een galoperend paard en vooral in het begin is veiligheid niet overbodig een bodyprotector en een cap en voor het paard peesbeschermers.

Zorg ervoor dat de gymnastiek oefeningen eerst op een stappend paard worden geoefend en bij voldoende zekerheid kunt u voltigeren op een galoperend paard.

Bij voltige train je lef, lenigheid, kracht, evenwicht en conditie. Het belangrijkste bij voltige is de samenwerking met het paard. Een prachtige sport voor solovoltigeren, duovoltigeren en Teamvoltigeren.

Voltige

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters