Winterdeken Paard

Wilt u meteen door naar ons assortiment klik hier

Bij Ruiterhart.nl kun je vele soorten winterdekens voor je paard of pony vinden. Voor ieder paard en pony kun je online bij ons een passend winterdeken vinden in vele kleuren en van een goede kwaliteit. Ook na een paar keer wassen blijven deze winterdekens warm en mooi. Wij hebben verschillende merken zoals Horka, Busse, Pfiff, Imperial Riding en ook Waldhausen en nog veel meer uit onze categorie winterdekens. De dekens zijn allemaal te verkijgen in vele kleuren waaronder, zwart, blauw, beige, goud, rood, bruin, paars, groen, roze en geel.

Het is belangrijk dat je paard goed beschermd is tegen de kou in de winter. Daarom hebben wij van ieder dekenmerk verschillende diktes. Zo kun je bij ons voor aan het begin en het eind van de winter een 100 grams deken bestellen.  Wanneer het onder de 10 graden komt kun je beginnen met een 200, 300 of 400 grams deken en zelfs een 600 gram deken leveren wij. Dit is uiteraard afhankelijk van het weer en type paard waarvoor je het deken gebruikt. Een warmbloed paard heeft over het algemeen eerder last van de kou dan een koudbloed paard zoals een Fries of een Tinker

Wanneer het echt koud gaat worden en de temperatuur daalt onder het vriespunt, kun je het beste overstappen op de echt dikkere winterdekens van 400 gram. Mocht je toch bang zijn dat je paard het te koud krijgt, dan kun je kiezen voor een gevoerde onderdeken. Een onderdeken leg je, zoals de naam al zegt, onder het winterdeken. Door het laagjes effect isoleert het extra goed en blijft de warmte bij het paard tussen de beide dekens. Zeker wanneer je paard is geschoren is het van belang dat deze het niet koud krijgt.


De winterdekens bij Ruiterhart.nl zijn er in allerlei verschillende maten te koop. Onze dekens beginnen bij 105 cm en gaan helemaal tot een dekenmaat van 220 cm. Uiteraard zitten daar ook de winterdekens met de maten 145, 155, 165, 175 cm, 185 195 cm en 205 cm bij. Deze zijn allemaal waterdicht en ademend voor het winter comfort van uw paard of pony.

Het is belangrijk dat een winterdeken van stevige kwaliteit is. Zo kun je bij ons dekens vinden met een stevigheid van 600 Denier. Voor de paarden die vaak hun deken kapot maken kun je bij ons dekens vinden van 2500 Denier buitenstof. Door deze stevige nylon buitenstof is de kans dat je paard het deken kapot maakt vele malen kleiner.

Vind je het ook zo lastig dat je na het rijden je paard helemaal moet droogstapen voordat het winterdeken erop kan? Bij Ruiterhart.nl kun je dekens vinden die je op je paard kunt leggen ondanks dat deze nog niet helemaal droog is. Het merk Busse heeft bijvoorbeeld de unieke paddock deken in een winter uitvoering. Deze voering werkt als een zweetdeken en is overal even warm. De voering transporteert het vocht onmiddellijk naar buiten, waardoor de deken altijd droog blijft en het paard zijn vocht kwijt kan.

De hals van je paard moet in de winter natuurlijk óók beschermd zijn tegen de kou. Daarom heeft Ruiterhart.nl binnen haar assortiment winterdekens met een hals. Deze halsstukken zijn los verkrijgbaar, waardoor bij ieder winterdeken een passende hals verkrijgbaar is. Mocht je graag een warm winterdeken hebben waar de hals aan vast zit? Zoek niet verder! Ook deze hebben wij binnen ons assortiment.

Ben je opzoek naar winterdekens welke in de aanbieding zijn? Bezoek dan onze Ruitershop uitverkoop. Mocht je de dekenmaat van je paard of pony niet weten? Kijk dan even op de pagina Maattabel Paardendekens.