Er zijn 188 producten.

Item 1-12 van 188 in totaal item(s)

Actieve filters

Diversen

Naast de primaire benodigdheden, zijn er nog diverse accessoires die je kunnen ondersteunen bij het paardrijden, denk aan:

Petjes en hoeden

Petjes en hoeden zijn handig tijdens het paardrijden, om je te beschermen tegen bijvoorbeeld de hitte van de zon tijdens de zomerperiode. Het geeft je outfit daarnaast ook nog een extra touch.

Zwepen

Er zijn verschillende soorten zwepen die gebruikt kunnen worden bij het paardrijden, waaronder de dressuurzweep en de springzweep. De dressuurzweep is langer en dunner dan de springzweep en wordt meestal gebruikt om subtielere aanwijzingen te geven aan het paard tijdens dressuurwedstrijden. De springzweep is korter en stijver en wordt gebruikt om het paard aan te sporen tijdens springconcoursen.

Tassen

Tijdens het paardrijden is het handig om een tas bij je te hebben. Hier kun je bijvoorbeeld extra benodigdheden in bewaren, zoals eten, drinken en verzorgingsmiddelen. Daarnaast kan je er ook andere paardenspullen indoen. 

Sporen

Sporen zijn een hulpmiddel dat gebruikt wordt bij het paardrijden om de signalen die de ruiter aan zijn paard geeft te versterken. Sporen worden op de hielen van de rijlaarzen gedragen en zijn gemaakt van metaal. Ze zijn er in verschillende lengtes, vormen en maten en kunnen op verschillende manieren aan de laarzen worden bevestigd. 

Sporen worden gebruikt om het paard te stimuleren om te bewegen of om een bepaalde oefening uit te voeren. Bij gebruik van sporen moet de ruiter zeer nauwkeurig en voorzichtig zijn, omdat ze anders onnodige pijn en ongemak bij het paard kunnen veroorzaken. Sporen worden alleen gebruikt bij ervaren ruiters, die hun paard zeer goed kennen en in staat zijn om ze op de juiste manier te gebruiken.

Al deze accessoires zijn belangrijk voor een comfortabele en veilige paardrij-ervaring. Zorg ervoor dat je de juiste accessoires hebt en dat ze goed passen, zodat je optimaal kunt genieten van het paardrijden.