Er zijn 205 producten.

Item 1-12 van 205 in totaal item(s)

Actieve filters

Hoofdstellen

Hoofdstellen zijn essentiële uitrusting voor paarden en pony's, die het mogelijk maken om het paard te controleren en te sturen tijdens het rijden. Er zijn verschillende soorten hoofdstellen beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. De meest voorkomende zijn:

Engels hoofdstel

Dit is het meest voorkomende type hoofdstel en wordt gebruikt voor Engelse disciplines zoals dressuur en springen. Het bestaat uit een neusriem, een bit, teugels en een kopstuk. Het Engelse hoofdstel biedt de ruiter een goede controle over het paard en kan worden aangepast voor een comfortabele pasvorm.

Western hoofdstel

Dit type hoofdstel wordt gebruikt voor Western-stijl rijden en omvat een neusriem, bit, teugels en een hoofdstel met lange bakken. Het Western hoofdstel biedt de ruiter meer controle en is vaak voorzien van decoratieve elementen zoals zilveren accenten.

Bitloos hoofdstel

Dit type hoofdstel maakt gebruik van druk op de neus, kin en kaaklijn van het paard om te sturen in plaats van een bit. Bitloze hoofdstellen zijn populair bij ruiters die zich zorgen maken over het comfort van het paard en zijn beschikbaar in verschillende stijlen, waaronder hackamores en sidepulls.

Hoofdstel met halster

Deze soort combineert een halster met een hoofdstel, waardoor het gemakkelijker wordt om het paard te leiden en vast te zetten. Het hoofdstel met halster is handig voor ruiters die graag snel willen wisselen tussen rijden en vastzetten van het paard.

Wij hebben alle soorten hoofdstellen voor uw paard in ons assortiment, die jij nodig hebt voor jouw paard! Opzoek naar een bepaalde soort die niet vindbaar is in ons assortiment? Neem contact met ons op!

Hoofdstellen voor paard kopen? | Ruiterhart