Er zijn 28 producten.

Item 1-12 van 28 in totaal item(s)

Actieve filters

Lederverzorging

Leder is een veelgebruikt materiaal in de paardensport, vanwege de duurzaamheid en het comfort dat het biedt. Paardentuig die gemaakt zijn van leer en regelmatig lederverzorging nodig hebben om in goede staat te blijven, zijn:

Toepassing

Het is belangrijk om leder regelmatig schoon te maken om het vrij te houden van vuil en zweet dat het materiaal kan aantasten. Bij het schoonmaken van lederen paardentuig is het belangrijk om milde, pH-neutrale zeep en water te gebruiken, omdat agressieve reinigingsmiddelen het leer kunnen beschadigen en uitdrogen. Het is ook belangrijk om het leer goed te laten drogen voordat het weer wordt gebruikt.

Controleren

Om het leer van paardentuig in goede staat te houden, is het ook belangrijk om het regelmatig te controleren op tekenen van slijtage en beschadiging. Beschadigde lederen onderdelen moeten worden gerepareerd of vervangen om te voorkomen dat ze het paard of de ruiter in gevaar brengen.

Ons assortiment bevat alles wat je nodig hebt om jouw leder te verzorgen. Ontbreekt er iets? Neem gerust contact met ons op!