Er zijn 55 producten.

Item 1-12 van 55 in totaal item(s)

Actieve filters

Sporen

Bij het rijden in de bak heb je samen met je paard mooie oefeningen kunnen doen. Verschillende gangen gaan je goed af en je laat je paard zonder problemen door het zand galopperen. Het belangrijkste is hoeveel plezier je eruit haalt en je merkt aan het gedrag van het paard dat hij met je meegeniet. Met de juiste hulpmiddelen leer je steeds beter met je paard te communiceren en hem aan te sturen. Onmisbaar hierbij is een set sporen aan de hiel van je rijlaarzen.

In ons assortiment vind je sporen in diverse uitvoeringen en maten. Met een spoorriempje bevestig je het spoor gemakkelijk aan je laars. Zo haal je nog meer uit de ritten met je trouwe ros.

Je paard beter aansturen

De sporen zijn bedoeld om je paard beter aan te sturen. Je maakt ze vast aan de hiel van je paardrijlaarzen zodat je tijdens het rijden een extra middel hebt om met je paard te communiceren. Wel is het heel belangrijk je bewust te zijn dat je de sporen draagt en dat ze een aantal centimeters uitsteken. Je wilt niet dat je paard bij het aansturen hinder ervaart en het gebruik van de sporen als een straf gaat zien. Ben je eenmaal gewend aan het dragen van de sporen, dan kan je je paard heel goed sturen en hem laten versnellen. 

Andere hulpmiddelen bij het rijden

Naast het aansturen door middel van de sporen is het raadzaam om ook andere hulpmiddelen te gebruiken. Bekijk onze teugels en zwepen die je helpen om vanaf de rug van het paard optimaal met hem te communiceren. Door de middelen op de juiste manier te gebruiken en niet als een strafmiddel, wordt de relatie met je paard sterker en zal hij laten zien dat hij begrijpt wat je van hem wilt.

Sporen kopen?

Sporen bestellen bij Ruiterhart

Bepaal de maat die je nodig hebt en bestel een set sporen die je helpt bij het rijden. Je kan beter met je paard communiceren en daar zijn maar kleine bewegingen voor nodig. Heb je vragen over het gebruik van de sporen of wil je weten welke set jij nodig hebt? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je persoonlijk kunnen adviseren.