Er zijn 22 producten.

Item 1-12 van 22 in totaal item(s)

Actieve filters

Zweetdeken paard

Ga je er regelmatig met je paard op uit, dan is het niet alleen voor jou een fysieke training. Ook je paard beweegt intensief en dat kost hem de nodige energie. Hij moet zijn warmte kwijt en dat doet hij door te zweten. Na de rit is het dan extra fijn om een zweetdeken over je paard te leggen.

In ons assortiment vind je allerlei hoogwaardige zweetdekens voor je paard. Ontdek op deze pagina waarom het nodig is een zweetdeken te gebruiken en wat het voordeel ervan is voor je trouwe vriend.

Waarom een zweetdeken voor je paard?

Misschien herken je het bij jezelf dat als je je na een intensieve training niet voldoende kleedt, dat je dan te snel afkoelt. Trek je niet een trainingsjasje aan, dan voel je je snel koud worden. Hetzelfde geldt voor je paard dat het na een rit warm heeft gekregen. Als hij niks over zijn rug heeft, kan hij te snel afkoelen. Een zweetdeken voor je paard zorgt ervoor dat de warmte geleidelijk afgevoerd wordt, zodat hij op een goede manier kan afkoelen.

De zweetdeken heeft bovendien een andere functie. Het zweet dat je paard afgeeft, wordt in de deken opgenomen. Je paard droogt sneller op en blijft op optimale temperatuur.

Andere benodigdheden voor je paard

Een zweetdeken voor je paard is onmisbaar na een intensieve training. Maar hij is natuurlijk niet de hele dag door aan het rijden. Op de momenten dat hij in zijn stal of in de wei staat uit te rusten, kan hij er soms baat bij hebben een winterdeken over zich heen te hebben. Zeker als de temperaturen wat lager zijn, wil je je paard uiteraard niet in de kou laten staan.

In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van en ritten met je paard. Naast de winter- en zweetdekens voor paarden verkopen we onder andere teugels en paardenborstels. Zo kan je optimaal voor je paard zorgen en samen van mooie ritten genieten.

Zweetdeken paard kopen?

Zweetdeken voor je paard van Ruiterhart

Bij ons bestel je de zweetdeken die je paard nodig heeft. Van hoge kwaliteit waardoor je voorkomt dat je paard na een training te snel afkoelt. Bekijk de afmetingen en het gewicht van onze zweetdekens en plaats je bestelling. Heb je eerst nog een vraag? Neem gerust contact met ons op voor informatie en advies.