Er zijn 52 producten.

Item 1-12 van 52 in totaal item(s)

Actieve filters

Caps

Rijd je graag paard, dan zal je geregeld hebben ervaren hoe hoog de rug van het dier is. Zeker als hij versnelt en galopperend door de bak rijdt. Bescherm jezelf tijdens het paardrijden en draag een stevige paardrijcap.

Op deze pagina vind je diverse paardrijcaps die bescherming bieden zonder dat ze bij het dragen belemmerend aanvoelen. Bekijk ook onze andere producten als reflecterende hesjes die je helpen extra veilig op het paard te rijden.

Veiligheid voorop

De belangrijkste reden om een goede paardrijcap te dragen, is uiteraard om je eigen veiligheid te waarborgen. Een onverwachte beweging van het paard kan veroorzaken dat je van de hoge rug valt. Draag je geen bescherming, dan kan de val een nare letsel tot gevolg hebben. Wees verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en zorg dat je voldoende bescherming draagt met een paardrijcap en eventuele bodyprotector.

Je beschermt jezelf niet alleen met het dragen van paardrijcaps. Zorg er ook voor dat je goed zichtbaar bent voor de omgeving. Zeker bij het vallen van de avond kunnen auto’s jou en je paard minder goed zien. Om die reden is het raadzaam reflecterende strips op je kleding en cap te dragen. Ook het hoofdstel van je paard kan je voorzien van reflectiebanden die helpen je zichtbaarheid in het donker te vergroten.

Paardrijcap kopen?

Stevige en comfortabele paardrijcaps

Onze paardrijcaps bieden je extra bescherming tijdens het rijden. De hoge kwaliteit en stevigheid behoeden je voor flinke hoofdletsel na een val. Tegelijk zijn de caps gemaakt van lichtgewicht materiaal dat goed aansluit op de vorm van je hoofd. Daardoor zit de cap comfortabel en voel je geen belemmering tijdens het rijden. Je zit met een zekerder gevoel op de rug van je paard om optimaal te genieten van een rustige of juist intensieve rit.

Wil je naast de paardrijcap je ruitergarderobe aanvullen met andere paardrijkleding? Bekijk dan ook onze hoogwaardige en stijlvolle rijbroeken, -laarzen en -jassen waarin je als een volwaardige ruiter op de rug van je ros klimt.

Paardrijcap bestellen bij Ruiterhart

Zorg voor voldoende veiligheid als je op de rug van je paard stapt. Met onze sterke en comfortabele paardrijcap voel je je zekerder en behoed je jezelf voor vervelende gevolgen na een valpartij. Heb je vragen over onze caps of over het bepalen van de juiste maat? Neem gerust contact met ons op. We willen je graag helpen om met plezier én veiligheid in het zadel te stappen.