Er zijn 27 producten.

Item 1-12 van 27 in totaal item(s)

Actieve filters

Teugels

Teugels zijn een belangrijk onderdeel van de uitrusting van een paard en de ruiter. Ze zijn ontworpen om communicatie tussen de ruiter en het paard mogelijk te maken en om het paard te controleren tijdens het rijden. Er zijn verschillende soorten teugels beschikbaar, elk met hun eigen specifieke eigenschappen en doeleinden.

Soorten teugels

Er zijn verschillende soorten teugels beschikbaar op de markt, zoals:

  • Leren teugels
  • Rubberen teugels
  • Touw teugels

Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen. Leren teugels zijn duurzaam en bieden een redelijke grip, terwijl rubberen teugels meer grip bieden en gemakkelijker schoon te maken zijn. Touw teugels zijn lichter van gewicht en kunnen helpen om een ​​meer subtiele communicatie tussen paard en ruiter tot stand te brengen.

Gebruik van de teugels

Het is belangrijk om te weten hoe je de teugels correct gebruikt om het paard op een veilige en effectieve manier te controleren. Dit omvat het correct vasthouden van de teugels, het geven van subtiele signalen aan het paard en het leren hoe je de teugels gebruikt om het paard in balans te houden tijdens het rijden. 

Ons assortiment bied een breed scala teugels aan. Ontbreekt er iets in ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op!

Teugel & Hulpteugel kopen? | Ruiterhart