Er zijn 36 producten.

Item 1-12 van 36 in totaal item(s)

Actieve filters

Teugels

De hulpteugel de één vindt het geweldig en de  andere ruiter of amazone vind het niets

Het ene paard streigert er van en het andere paard laat zich gewillig bewerken.

Hulpteugels zijn ervoor bedoeld om in samenwerking met het paard het niveau van africhting te vergroten

Om paard en ruiter te helpen, is er de Thiedeman teugel de thiedeman loopt vanaf de voorbenen via het bit naar je teugel van uw paard of pony. Een slofteugel werkt niet anders alleen kan je met een slofteugel op het moment zelf bepalen hoe strak je hem trekt en heb je altijd twee teugels in je hand. Bij een Thiedeman is dat niet zo, een thiedeman helpt je door van te voren  te bepalen hoever je paard zijn hoofd komt en om van daaruit naar beneden te werken. Het heeft een soort van hefboomwerking.

Een martingaal is een hulpteugel die de beweging van het hoofd omhoog af remt. Je teugels lopen door twee ringen en dan naar je hand. Als je paard zijn hoofd naar boven gooit dan is de inwerking van je teugel naar beneden doordat de ringen de teugel naar beneden werkt.

Ook is er aan de singel een bevestiging nodig voor de hulpteugel. Zo’n bevestgingsriempje schuif je om de singel tot je uitkomt tussen de benen van het paard en daar maakt u de singel vast.

Aan het hulpteugel bevestiging riempje zit een ring hier kunt u gemakkelijk verschillende hulpteugels aan bevestigen. Erg handig voor als je de training zonder hulpteugel wenst voort te zetten.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende teugels voor het hoofdstel te krijgen. Nieuw zijn dan ook de rode, blauwe en paars gekleurde teugels. In de maten shetty pony, cob en full. Ook hebben wij lederen teugels in het bruin of zwart. Handig zijn ook de teugels met lussen voor een goede grip. Anti slip teugels zijn ook handig voor ruiters waarvan het paard zijn hoofd naar beneden gooit zo voorkom je dat de teugels door de handen glippen en of glijden. Vergeet vooral de jachtteugels niet ook deze zijn zeer geliefd onder de ruiters.

Voor informatie kunt u altijd contact opnemen, wij helpen u graag verder. Is er een product iet op voorraad geen nood wij leveren binnen 1 tot 10 werk dagen zodat u snel verder kunt met de training van uw paard

Teugel & Hulpteugel