Er zijn 226 producten.

Item 1-12 van 226 in totaal item(s)

Actieve filters

Beenbescherming

Beenbescherming voor paard en pony in vele verschillende vormen welke past bij jou?

Peesbeschermers - het woord zegt het al beschermers voor de pezen van uw paard

of pony.Het kan namelijk wel eens gebeuren dat een paard zijn voorbenen aantikt

met zijn achterbenen, dit kan ernstige gevolgen hebben voor de pezen van het paard,

daarom zorgt een peesbeschermer ervoor om tijdens het aantikken geen letsel te veroorzaken.

 

De peesbeschermers zijn van binnen zacht gevoerd met neopreen en van buiten van hard gegoten kunststof voor de juiste bescherming van de pezen.

Tegenwoordig zijn er ook anatomisch gevormde pees beschermers volledig bekleed met schokdempende gel voering van zacht Neopreen, dit is voor de ultieme ventilatie van de pezen omdat oververhitting bij zware training zeker ook gevolgen kan hebben voor de pezen. Peesbeschermers zijn er in het roze maar ook turquise of paars maar ook zwarte peesbeschermers hebben wij in het assortiment.

 

Bij peesbeschermers horen vaak ook strijklappen - kogelbeschermers voor de achterbenen.

Deze strijklappen - kogelbeschermers zijn ook bedoeld om aantikken van de hoeven tegen de kogel te voorkomen en letsel uit te kunnen sluiten.

Deze kogelbeschermers - strijklappen zijn er vaak in de zelfde kleur als de peesbeschermers dus ook in het roze, paars en of turquise om zo leuke setjes te kunnen samenstellen voor uw paard of pony.

Bij peesbeschermers en strijklappen is het vaak ook zo dat er bij het springen springschoenen worden gebruikt.

Springschoenen heb je in vele verschillende soorten en kleuren zelfs met bont. Springschoenen worden gebruikt om de hoeven en de kroonrand te beschermen tijden het springen. Een paard stoot wel eens een balkje eraf en als dit met de hoorn (hoef) gebeurd kan dit een blauwe plek veroorzaken of erger, dit voelt voor een paard net zo erg als en blauwe plek onder uw eigen nagel. U begrijpt het dat moet voorkomen worden en dat kan door een springschoen te ebruiken.

Springschoenen hebben wij in het roze, groen, zwart , bont en met vele verschillende printen zoals slangen of lak optiek.

 

Als het paard op stap gaat in de trailer wil je ook dat zijn benen beschermd zijn tegen stoten, trappen of schuren daarvoor zijn er Transportbeschermers.

 

Transportbeschermers het woord zeg het het al het zijn beschermers tijdens het transport van een paard of pony. Het zijn Anatomisch gevormde Transportbeschermers uitgerust met zeer sterke klittenband sluitingen voor een ideale pasvorm.

Grote mate van bescherming dankzij de schokabsorberende schuimvulling en de beschermers zijn vaak ruim gesneden voor voldoende bewegingsvrijheid. Niet elke paard vind Transportbeschermers leuk om te dragen maar oefening baart kunst. Ook een bandage kan tijdens het transport gebruikt worden maar is ook bedoeld voor de dressuur, het zijn wikkels die met of zonder onderleg bandage om het paardenbeen heen gewikkeld kunnen worden.

Bandages en onderleg bandages zijn er in de kleur bruin, wit, blauw maar ook met glitters en in het roze.

Vaak zijn bandages gemaakt van fleece of de bandage onderleggers van gel een schokdempend ademend materiaal.

Of u nu Peesbeschermer, strijklappen - kogelbeschermers, transportbeschermers of bandages neemt u vind het hier in deze categorie.

Beenbescherming