Geen producten beschikbaar.

Blijf kijken! Meer producten worden hier getoond als ze worden toegevoegd.

Luchtwegen

De luchtwegen van een paard zijn essentieel voor zijn gezondheid en prestatievermogen. De luchtwegen zijn verantwoordelijk voor het transport van lucht van de neusgaten naar de longen, waarbij zuurstof wordt opgenomen en koolstofdioxide wordt afgegeven. Een goede werking van de luchtwegen is dus cruciaal voor de ademhaling van het paard.

Problemen en aandoeningen

Een veelvoorkomend probleem bij de luchtwegen van paarden is bijvoorbeeld astma, ook wel bekend als COPD of chronische obstructieve pulmonaire ziekte. Deze aandoening kan worden veroorzaakt door allergieën, irritatie of infecties en kan leiden tot hoesten, benauwdheid en een verminderd prestatievermogen.

Een andere aandoening die de luchtwegen van paarden kan aantasten, is heesheid of stemverlies. Dit kan worden veroorzaakt door overbelasting van de stembanden, infecties of andere problemen in de keelholte.

Gezondheid

Om de gezondheid van de luchtwegen van een paard te behouden, is een goede hygiëne van de stal en voeding van groot belang. Daarnaast kan regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van stoffige omgevingen en allergenen ook helpen om problemen te voorkomen.

Ons assortiment

Ons assortiment biedt een breed scala aan verzorgingsproducten voor jouw paard aan. Mis je een belangrijk item? Neem gerust contact met ons op!

Luchtwegen | Ruiterhart