Er zijn 111 producten.

Item 1-12 van 111 in totaal item(s)

Actieve filters

Zadeldek

Een vrije middag betekent in veel gevallen dat je jezelf en je paard klaarmaakt voor een buitenrit. Heerlijk door het bos draven of een aantal oefeningen in de bak. Je bekleedt je paard met het zadel en de teugels, zodat jullie van een fijne rit kunnen genieten. Vergeet daarbij niet het zadeldek onder het zadel te leggen.

Op deze pagina lees je waarom het belangrijk is om een zadeldek te gebruiken. En je vindt hier een breed assortiment met hoogwaardige zadeldekken en onderleggers.

De functie van het zadeldek

Het plaatsen van het zadeldek onder het zadel heeft twee redenen. Allereerst is het voor je paard een stuk aangenamer wanneer zijn rug beschermd wordt tegen het ruwe leer van het zadel. Je kan je voorstellen dat je de rand van je paardrijlaarzen op je blote huid na verloop van tijd gaat voelen.

Niet voor niets heb je een rijbroek aan die daartegen beschermt. Hetzelfde geldt voor het zadel dat je paard zal gaan voelen als het zachte materiaal van het zadeldek er niet tussen zit.

Niet alleen de rug van je paard wordt beschermd. Ook het zadel zelf. Gebruik je geen zadeldek, dan wordt het leer aangetast door het zweet van het paard. De beschermende functie van het zadeldek gaat dus twee kanten op en is dubbel reden om het onder het zadel te plaatsen.

Zadeldek kopen?

Stijlvol paardrijden

Het gebruiken van een zadeldek is in de eerste plaats heel functioneel. Daarnaast hebben we in ons assortiment prachtige uitvoeringen in diverse kleuren voor een stijlvolle rit op het paard. Dat geeft het rijden misschien nog wel een extra tintje.

Je paard ziet er tijdens het rijden goed verzorgd uit. Daarnaast zorg je ervoor dat je er zelf stijlvol uitziet. Bekijk onze paardrijkleding waarin je als een ware ruiter op de rug van je paard klimt:

  • Rijbroek
  • Ruitershirt
  • Ruitertrui of -vest
  • Ruiterjas
  • Bodywarmer
  • Paardrijcap

Zadeldek van Ruiterhart

Bescherm je paard tegen onaangename pijn en zorg voor een goed zadeldek onder je zadel. Dat maakt de ritten voor je paard een stuk prettiger. En je zadel gaat op die manier langer mee. Bestel het zadeldek dat jouw voorkeur heeft of neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en informatie.