Er zijn 11 producten.

Item 1-11 van 11 in totaal item(s)

Actieve filters

Huid-Vacht

De huid en vacht van een paard zijn twee belangrijke aspecten van de gezondheid van het dier. Een goede verzorging van de huid en vacht is essentieel om te voorkomen dat het paard last krijgt van verschillende huidaandoeningen, zoals schimmel, mok, enzovoort. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van de huid en vacht van een paard:

  • Regelmatig borstelen: Het is belangrijk om de vacht van het paard regelmatig te borstelen, bij voorkeur dagelijks. Dit zorgt niet alleen voor een mooie glans, maar verwijdert ook vuil en dode huidcellen. Borstel de haren in de richting van de haargroei om de vacht niet te beschadigen.
  • Huidcontrole: Controleer regelmatig de huid van het paard op tekenen van irritatie, wondjes of huidaandoeningen. Let op plekken die gevoelig zijn of waar het paard krabt of bijt. Als er iets opvallends is, neem dan contact op met een dierenarts.
  • Bescherming tegen insecten: Insectenbeten kunnen de huid van het paard beschadigen en ziekten overbrengen. Gebruik een vliegendeken en/of vliegenspray om het paard te beschermen tegen insectenbeten.
  • Voeding: Een gezonde voeding kan bijdragen aan een gezonde huid en vacht. Zorg ervoor dat het paard voldoende hooi en voer krijgt en dat er voldoende vitamines en mineralen in het dieet zitten.
  • Hydratatie: Zorg ervoor dat het paard voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven. Een uitgedroogde huid kan gevoeliger zijn voor irritatie en huidaandoeningen.

Door regelmatig de huid en vacht van een paard te verzorgen, kan het paard gezond blijven en er mooi uitzien. Vergeet niet dat elk paard anders is, dus pas de verzorging aan op de behoeften van het dier.

Huid en Vacht | Ruiterhart