Er zijn 46 producten.

Item 1-12 van 46 in totaal item(s)

Actieve filters

Hoeven

Verzorging van de hoeven van een paard

Als eigenaar van een paard is het belangrijk om te begrijpen dat de hoeven van je paard een cruciaal onderdeel van zijn lichaam zijn. Het onderhouden van gezonde hoeven is essentieel voor de algehele gezondheid en prestaties van je paard. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten van de verzorging van de hoeven van een paard.

Dagelijkse controle 

Dagelijkse controle van de hoeven van je paard is ook belangrijk om eventuele problemen vroegtijdig te ontdekken. Controleer de hoeven op scheurtjes, broosheid, infecties en andere afwijkingen. Als je problemen opmerkt, raadpleeg dan onmiddellijk een hoefsmid of dierenarts.

Goede voeding 

Goede voeding is cruciaal voor de gezondheid van de hoeven van een paard. Zorg ervoor dat het paard een uitgebalanceerd dieet krijgt dat rijk is aan voedingsstoffen zoals zink. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de hoefgezondheid en helpen bij het bevorderen van een gezonde groei van de hoef. 

Goede huisvesting 

Een goede huisvesting is ook van belang voor de hoefgezondheid van je paard. Zorg voor een schone en droge omgeving om de hoeven te beschermen tegen vocht en bacteriën. Een goede stalbedekking, zoals stro of houtkrullen, kan helpen om vocht op te nemen en de hoeven droog te houden. 

Gebruik van hoefolie 

Het gebruik van hoefolie kan helpen om de hoeven van je paard te beschermen tegen uitdroging en broosheid. Hoefolie bevat vaak ingrediënten zoals laurierolie, tea tree olie en vitamine E die de hoefgezondheid kunnen verbeteren. Breng hoefolie aan op de onderkant van de hoef en op de kroonrand, maar vermijd het aanbrengen op de straal.

Hoeven | Ruiterhart